Érezze jól magát! Rejtett költségek nélkül.

Akár 35% kedvezménnyel Áraink azonnali fizetéssel

Kerekesszékkel bérautóba!

Kerekesszékesek számára átalakított speciális járműveink is elérhetőek budapesti autókölcsönzőnkben!

Arról már sok szó esett itt a weboldalon és a Facebook oldalunkon is, hogy mennyi előnyét élvezhetjük a bérautónak a saját autóinkkal vagy a tömegközlekedéssel szemben. Arról azonban nem nagyon beszéltünk még, hogy autókölcsönzőnk a kerekesszékes emberek számára is megoldást jelenthet.

Ami az akadálymentesítést illeti, lassan Budapest is kezd felzárkózni a nyugat-európai fővárosok szintjére – vagy legalább is próbálja csökkenteni lemaradását. Az utóbbi néhány évben számos alacsonypadlós busz, villamos és vonat került beszerzésre, a járdaszigetek és az utak építésekor szempont az akadálymentesítés, és a legtöbb hivatal is bejárható kerekesszékkel. Ennek ellenére ha egészében vizsgáljuk Budapestet, sajnos még mindig elég keserves a helyzet, a város sok területe gyakorlatilag teljesen el van zárva a saját autóval nem rendelkező kerekesszékesek elől, így sokszor nem is a bejutás, hanem a megközelítés okozza a problémát a mozgássérülteknek.

Azt, hogy a kerekesszékesek számára a mobilitás megoldása jelenti az egyik legnagyobb nehézséget, az is tudja, akinek a környezetében nincs mozgássérült ember. Aki viszont kerekesszékben, vagy kerekesszékes ember közvetlen környezetében él, pontosan tisztában van vele, hogy mennyi nehézséggel szembesül az, aki a megszokott és bejáratott akadálymentes útvonalakon túl máshová is el szeretne jutni, akár Budapesten belül, akár vidéken.

Autókölcsönzőnk azokra az emberekre is gondolt, akik számára nehézséget jelentenek olyan cselekvések – mint például beszállni egy autóba – amelyek egy egészséges embernek a mindennapi rutin részei. Flottánk része ugyanis néhány olyan speciálisan átalakított bérautó, amelyekbe a be- és kiszállás kerekesszékkel is biztosított és akadálymentesített. Egy automatizált rámpa segítségével a kerekesszékes utas is könnyedén beszállhat az autóba, utazása biztonságát pedig a kifejezetten erre a célra átalakított, kibiztosítható utastér garantálja.

Ezeket a Budapest környékén egyedülálló bérautókat kizárólag a mi autókölcsönzőnknél találja meg a fővárosban. Ha tehát kerekesszékesként szeretné megkönnyíteni utazását, az Ön partnere akkor is a Berauto autókölcsönző Budapest városában!

4 hozzászólás a(z) “Kerekesszékkel bérautóba!” bejegyzéshez

 1. Héder Sándor szerint:

  Én még erről nem hallottam, dicséretes kezdeményezés! Hogy hozzák ezt az emberek tudtára? Szájhagyomány útján terjed, hogy Önöknek van ilyen szolgáltatása?

  • Bérautó admin szerint:

   Sajnos egyelőre igen, de már gondolkodunk rajta, hogyan népszerűsíthetnénk, hiszen egy olyan országban, ahol a kerekesszékesek tömegközlekedéssel kénytelenek járni, eszébe sem jut senkinek rákeresni egy ilyen szolgáltatásra.

 2. Bognár László szerint:

  Szerintem is dicséretes a kezdeményezés! Ilyen az meglátásom szerint, amikor egy humánusan gondolkozó cégvezetés humánuma és a marketing ismeretei találkoznak egy piaci rés kihasználása és egy emberséges tett “párosításával”.

  • Bérautó admin szerint:

   Köszönjük! Igyekszünk az emberséget szem előtt tartva hozzáállni a piaci versenyhez, nagyon örülünk neki, ha ez kívülről is így látszik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.