Érezze jól magát! Rejtett költségek nélkül.

Akár 35% kedvezménnyel Áraink azonnali fizetéssel

Autóval egy élhetőbb Budapestért

A környezete mindenkinek fontos, még annak is, aki nem tudatosan vigyáz rá. Sokan gondolják azt, hogy feltétlenül választaniuk kell az autózás kényelme és a környezet megóvása között, pedig ez nem így van, ma már nem kell ez ügyben kompromisszumokat kötnünk!

Elektromos és hibrid autókat Budapestnek

Biztosan hallott már a hibrid autókról, hiszen mostanában sokan és sokat beszélnek róla, nem csak a szmogriadó apropóján, hiszen Budapest egyébként is élen jár a károsanyag-kibocsátásban. Ezért is támogatja az állam több módon is az elektromos és a hibridautókat. Utóbbiak azért különlegesek, mert vegyes hajtásúak: benzinnel és elektromos árammal is működnek. A benzinnel való működést senkinek sem kell bemutatni, az áramról azonban érdemes néhány szót ejteni.

Elektromos autó áramfelvétel alatt

Elektromos autó töltés közben

Miért jó a környezetnek?

Ha elektromos autóként használjuk a hibrideket, nem üzemanyaggal működnek, tehát nincs, amit elégessenek, ennek következtében nem bocsát ki káros anyagokat a levegőbe. Bátran autózhatunk szmogriadókor is, hiszen káros anyag-kibocsátása elektromos üzemmódban egy bicikliével vetekszik! A kisebb szmog, tisztább légkör kevésbé van rossz hatással az ózonrétegre, amely így még tovább megóv minket a Nap káros sugaraitól… a történetet innentől mindenki ismeri.

Miért jó a vezetőnek?

Elsősorban anyagi okokból. Budapesten körülbelül ötven helyre, de számos vidéki város pontjaira is telepítettek elektromos töltőállomásokat, amelyeket bárki ingyen használhat, így a városi közlekedés során az üzemanyag-költségeket akár nulláig is redukálhatjuk. Akár egy nagybevásárlás ideje alatt feltöltődik az autó, így időt is spórolhatunk, nem csak pénzt. Akit pedig ez nem győzött meg, abban éljen a tudat, hogy ő is hozzájárul a tisztább levegőhöz, kisebb ökológiai lábnyomot hagy maga után, tehát kevésbé szennyezi a környezetet, és ha mások is ugyanígy gondolkodnak, egy egészségesebb Földet hagyhatunk az unokáinkra.

Mikor érdemes tehát elektromos autót választanunk?

Egy feltöltéssel 100 km körüli távolságot képes megtenni az autó (ha vezetési stílusunkkal segítünk, és az időjárási viszonyok is kedvezőek, akkor akár ennél többet is), tehát a városi közlekedésre mindenképp ajánlott, de ingázásra is jó választás lehet, pláne, ha a munkahelyünkön, vagy annak közelében tudjuk tölteni az autót. Különösen a főváros területén biztosan gond nélkül “öko-autózhatunk”, köszönhetően az elfogadhatóan kiépített és folyamatosan bővülő töltőállomás-hálózatnak.

És ha hosszabb utakra mennék?

Aki szeretne környezettudatosan autózni hosszabb távokon is, és nem csak a városi közlekedéshez használná az autót, viszont attól tart, hogy esetleg lemerül útközben, annak tökéletes választás a hibrid. Azzal ugyanis akkor sem kell kétségbe esnünk, ha a jármű lemerül, de mi még nem értünk a töltőállomás közelébe, hiszen ilyenkor átkapcsolhatunk üzemanyag-hajtásra. A feltöltést követően pedig újra elektromos autóként használhatjuk.

Aki még sosem próbálta, az idegenkedve tekinthet egy elektromos, vagy félig elektromos autóra, pedig növekvő elterjedése és támogatottsága is mutatja, hogy nem kell félni tőle. A környezet és a pénztárcája érdekében is érdemes ilyen autót választania, akár autorentről, akár -vásárlásról van szó. Ha pedig elbizonytalanodott, vagy tanácsra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal, mind gépkocsi kölcsönzés, mind pedig -vásárlás terén számíthat ránk!

2 hozzászólás a(z) “Autóval egy élhetőbb Budapestért” bejegyzéshez

 1. Héder Sándor szerint:

  Az ember úgy van megalkotva, hogy inkább a veszteségeket próbáljuk elkerülni, mintsem a nyereségekre törni. Pl. 1000 Ft elvesztése több érzelmi energiát visz, mint amennyit 1000 Ft találása hoz. Az elektromos és a hibrid autónál a hagyományos kocsihoz képest a veszteségek azonnal látszanak – könnyen kiszámítható, hogy a Toyota hibrid mennyivel drágább, mint az én Suzuki Vitarám – a kézzelfogható előnyöket meg nem tudjuk pontosan kiszámolni és valamikor a jövőben keletkeznek.
  Kíváncsi lennék Önök mivel tudják meggyőzni a bérautót igénylőket, hogy elektromos vagy hibrid autót válasszanak a hagyományosokkal szemben?

  • Bérautó admin szerint:

   Azt hiszem, az emberek kíváncsisága dolgozik helyettünk. Akik még nem próbáltak hibrid autót, legtöbbször inkább kíváncsiságból, mintsem környezettudatosságból, vagy a spórolás miatt bérelnek tőlünk olyat. Aztán néhány napig élvezik az előnyeit, és maguk is rájöhetnek, hogy megéri rákölteni a magasabb bérleti díjat, ha az az üzemanyagon bőven megspórolható.

   Természetesen ismerni kell a célcsoportot. Hiába harcol a kíváncsiság, ha a pénztárca korlátait nem tudja megtörni. És be kell vallani: sajnos az ilyen autók ma még úri huncutságnak számítanak itthon – viszont van másik oldala is az éremnek: aki megteheti, azt nem kell győzködni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.